A Novo C Plus és a liposzómás technológia

novo-c-plus-5A liposzómális technológia a legújabb technológiai áttörések egyike, melyet az orvos-kutatók a fontos hatóanyagok megfelelő szervekhez történő eljuttatására alkalmaznak. Ez a technológia ugyanis célzott szállítást tesz lehetővé a szervezeten belül. Nevét a liposzómákról kapta. A liposzómák folyadékkal töltött gömböcskék, melyeket kívülről foszfolipid kettősréteg határol. Ilyen foszfolipidek alkotják sejtmembránjainkat is, és nélkülözhetetlen szerepet játszanak sejtjeink egészséges működésének megőrzésében.

A kezdeti kutatások során felfedezték, hogy ezek a liposzómális gömböcskék hatékonyan tölthetők meg fontos hatóanyagokkal, mert a külső foszfolipid réteg képes megvédeni a tartalmat, és képes azt a szervezeten belül, azokhoz a sejtekhez szállítani, ahol arra valóban szükség van. Így a dózisok akár csökkenthetők is, hiszen a teljes hatóanyag mennyiség eljut oda, ahol ténylegesen hatnia kell. A technológiát ma már számos esetben alkalmazzák. Terápiás értékét azóta is számtalan tudományos vizsgálat bizonyította.

Novo C Plus liposzómális C-vitamin készítmény

A bevételt követően a liposzómák egyenesen a vékonybél felé veszik az útjukat. Nem igényelnek semmilyen emésztési tevékenységet, gyorsan felszívódnak a vékonybélben, és egyből a véráramba jutnak. Elszállítják az egész testben közvetlenül a sejtekhez szükséges C-vitamint, így kerül közvetlenül a sejtbe.